söndag 18 mars 2012

En smakebit på søndag (vecka 11)


Det här är veckans bidrag till Flukten fra virkelighetens smakebitsutmaning. Klicka på bilden ovanför för att läsa andras smakbitar från vad de läser den här söndagen, och information om hur du kan delta själv.

Det måste ha sett vansinnigt ut. Jag vek mig framåt, rätade upp mig i sista minuten bara för att svaja till åt andra hållet. Men mina fötter, som inte längre kändes som mina därför att jag inte tordes röra dem, tycktes ha ingått en förening med rullbrädan.
Nu var jag framme vid flaggan - reklamen för färgfilm.
Min räddning, tänkte jag och sträckte ut handen för att hugga tag i den.
Räddning! I nästan tiondels sekund kunde jag ha exploderat.
Den förbaskade flaggan på sin pinne lossnade ur stödet, och med flaggan i handen susade jag vidare ...
(Merri Vik, "Kära Lotta", s. 94)




Jag hade svårt att välja ett citat ur den här boken. Ofta finns det gott om roliga samtal mellan t.ex. Lotta och kompisen Giggi som passar att citera, men jag hittade inget riktigt bra i just den här boken. Så jag valde helt enkelt den scen som visas på omslaget. :)

Jag vet inte om skateboards var det senaste 1979, men det kan det säkert ha varit. (Jag är född 1978, så jag höll inte riktigt koll på trender på den tiden.) Lotta blir i alla fall påkörd av en kille på skateboard och som "skadestånd" vill hon testa den. Det går sådär ... Intressant är att det antyds att hon är för gammal för såna tokigheter. Hon är nitton!

11 kommentarer:

  1. Fin smakebit:-))) Ha en fin Søndag:-))

    SvaraRadera
  2. Morsom smakebit :-)

    God søndag!

    SvaraRadera
  3. Takk for morsom smakebit:) Ha en fin søndagskveld:)

    SvaraRadera
  4. Skateboard VAR det senaste 1979, åtminstone på den svenska bondvischan...;-) Det vet jag som är årsmodell 69.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det var det säkert i Lottas namnlösa stad också då. :) Och i Norrköping, som den namnlösa staden troligen är.

      Radera
  5. Ha ha, for en herlig smakebit :) Jeg vet heller lite om det senaste i 1979, jeg er visst litt for ung. Roligt at Johan kan bekrefte at det stemmer. Ha en riktig fin tirsdagskveld, Marika.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kan glädja dig ännu mer med att huvudpersonen överlever skateboardfärden genom att lyckas styra rakt in i en snöhög. ;-)

      Radera