lördag 10 mars 2012

På J i min bokhylla


Det blev ingen bokstav igår, kanske för att jag råkade somna ... Annars hade jag redan valt ut och tagit kort på några böcker på J. Men det får bli J idag i stället.

- "Josie Under Fire" av Ann Turnbull är en av böckerna i serien The Historical House, med böcker av Turnbull och två andra författare. Om serien hade funnits då, och varit översatt till svenska, hade jag säkert älskat den på mellanstadiet. Men den är bra nu med. Just "Josie Under Fire" tar upp attityder mot vapenvägrare under blitzen i Storbritannien, och det har jag nog aldrig läst om förr.

- "Julpyssel de luxe" av Josefin Ekman var det bästa fyndet på årets bokrea. Jag tror inte den var med i katalogen utan att det var från butikens egen utrensning. Bara 30 kronor. Framåt november ska här pysslas! Inser när jag ska tagga inlägget att Josefin Ekman är samma person som skrev reportageboken "Rockabilly - En bok om de sista romantikerna".

- "Jag, robot" av Isaac Asimov. Sci-fi brukar alltid kännas ... inte så lockande. Men den här är riktigt bra. Och en klassiker.

- "Jonathan Strange & Mr Norrell" av Susanna Clarke. Inte världens mest lättlästa fantasyroman, men åh så bra!

2 kommentarer:

  1. Jonathan Strange & Mr Norell är en av mina favoriter också! Den fick dock inte vara med i dagens hög på J, sorry :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har du läst hennes andra bok? Också väldigt bra. :)

      Radera