onsdag 14 mars 2012

På M i min bokhylla


- "Maus" av Art Spiegelman. Det klassiska seriealbumet om förintelsen, där judarna är möss och nazisterna katter. Det är två volymer. Båda är med i bild här.

- "Marika" av Andrea Cheng. Jag har inte läst den här boken än, men jag utgår från att den är oerhört bra. Hur skulle den kunna vara annat? ;-) Den utspelar sig i Ungern, där Marika verkar vara ett relativt vanligt namn.

- "The Man Who Was Thursday" av G. K. Chesterton är en bok som Neil Gaiman ofta rekommenderar, t.ex. i sin blogg. Jag har ju inte läst den själv än ... Många av böckerna jag väljer ut är såna som jag ser fram emot att läsa, snarare än såna som jag redan har läst. Har man en stor SUB så har man! Chesterton skrev detektivhistorierna om Fader Brown (något jag också ska läsa en vacker dag), men det här ska vara nån sorts märklig spionroman.

- "The Miseducation of Cameron Post" av Emily M. Danforth. En ungdomsbok som har varit söndagssmakbit flera veckor hos Mari. Den här ska jag försöka läsa ganska snart. Handlar om en ung lesbisk tjej i en amerikansk småstad på 90-talet, och hur hennes religiösa släktingar skickar henne på omvändelseläger (som i bli hetero, inte bli frälst, fast det kanske ingår i paketet). Verkar också innehålla två av mina favoritsaker, alltså dockskåp och dinosaurier.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar