måndag 5 mars 2012

På F i min bokhylla


Igår tog jag en liten paus från presentationen av (några av) böckerna i min bokhylla, men idag är det dags för nästa bokstav, F. Det blev ett tema utöver bokstaven idag. Alla är böcker som jag inte har läst än men som jag har stora förväntningar på.

- "Finders Keepers" av Belinda Bauer. Jag tyckte hennes två tidigare deckare var både bra och annorlunda. Detta är hennes senaste.

- "Florence & Giles" av John Harding. En skräckhistoria som utspelar sig på 1800-talet och som jag tror ska vara inspirerad av "The Turn of the Screw" av Henry James. I den boken heter barnen Flora och Miles.

- "The Fry Chronicles" av Stephen Fry. Den andra av hans självbiografier, som ska täcka åldern 20-30. Den första självbiografin tyckte jag mycket om, och den var rolig.

- "Fem knivar hade Andrej Krapl" av Hannele Mikaela Taivassalo har jag haft i hyllan länge. Dåligt att jag inte har läst den än.

- "Før jeg brenner ned" av Gaute Heivoll har fått mycket beröm. När jag köpte den talade butiksbiträdet entusiastiskt om vilket bra val det var.

2 kommentarer:

  1. Mye spennende på F her:) John Hardings bok vekte min interesse, noterte den ned.

    Ha en fin uke:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hade aldrig hört talas om John harding förut, men jag fastnade direkt för beskrivningen av den här boken. :)

      Radera