måndag 26 mars 2012

På S i min bokhylla


Jag fortsätter med alfabetet. S är en bokstav som det finns ganska mycket att välja på. Som dessa:

- Sayonara September av Åsa Ekström. En bra svensk manga som det hittills har utkommit två delar i. Jag har för mig att det ska bli tre.

- "The Suspicions of Mr Whicher or The Murder at Road Hill House" av Kate Summerscale är en helt fantastisk bok som undersöker viktoriernas förhållande till brottslighet, polisväsendets framväxt, deckargenrens ursprung m.m. med utgångspunkt i ett på sin tid mycket uppmärksammat verkligt mordfall.

- "Strange As This Weather Has Been" av Ann Pancake är en mycket bra roman om fattigdom och miljöförstöring i Appalacherna. Jag kom att tänka på den här boken idag eftersom jag har börjat läsa "Hungerspelen" och distriktet som huvudpersonen kommer från lät som om det kunde vara ett framtida Appalacherna. Och det var det också, fick man reda på efter några fler sidor.

- "Sanningen i fallet Bertil Albertsson?" av Håkan Nesser ska ge mer information om vad som egentligen hände i "Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö". Spännande, men jag måste absolut läsa om "Kim Novak ..." innan jag läser den här.

- "Shantaram" av Gregory David Roberts. Ja, när ska man egentligen läsa den här? Alla som har läst den säger att den är så himla bra, men det finns så många andra böcker som lockar mer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar