söndag 10 augusti 2008

Drömmarnas djup


Drömmarnas djup
av Hisae Iwaoka

Ibland verkar det som om all manga är långa, långa serier, men "Drömmarnas djup" är faktiskt bara på en enda volym. Den handlar om en flicka, som tycker att livet känns innehållslöst. En kväll går hon och lägger sig som vanligt, och somnar så djupt att hon förirrar sig långt in i drömriket. Hon hamnar i ett butik där man förvarar känslor som folk inte har förmått uttrycka.

Hon stannar kvar i butiken, och börjar hjälpa till så smått. Hon lär känna butikschefen som spelar tuffare än vad hon är, de små drömbuden som bär drömmar från drömriket till människorna och en helt vanlig kille som brukar hänga en del i butiken. Hon känner igen honom. De gick i samma klass när de var väldigt små, men han flyttade och kort därefter hörde hon att han hade råkat ut för en olycka. Hans kropp finns fortfarande kvar på jorden utan att vakna, precis som flickans. Egentligen borde ingen av dem vara i drömriket, så hur länge kan de stanna?

Väldigt söt och fin serie, men samtidigt men en rätt knäpp sorts för humor. Så det blir aldrig på tok för gulligt eller alldeles för påträngande budskap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar