onsdag 13 augusti 2008

Drift


Drift
av Liv Strömquist
Tecknad av Jan Bielecki

Tidigare har jag läst Liv Strömquists roliga och politiska seriealbum "Hundra procent fett", men det här seriealbumet är helt annorlunda. Det är den första boken som kommer ut i förlagets Koliks satsning på feministiska sexserier. Jag vet faktiskt inte om det har kommit ut några fler än denna, men det kanske är sånt man märker på Bokmässan i så fall.

Nu har jag inte en solid bakgrund i läsning av sexserier, så jag vet inte vad som är speciellt med just "Drift". Alltså, vad som är det feministiska. Läs även författarens egna reflektioner över vad en feministisk sexskildring egentligen kan vara. (Bläddra ner till 21 maj själv, det verkar inte gå att länka till enskilda inlägg.) Det verkar inte vara så enkelt att definiera. Det skulle väl i och för sig vara trist om det bara fanns ett definitivt svar.

Ramhandlingen för "Drift" är att Lena och Robert, två främlingar, hamnar bredvid varandra på bussen från Helsingborg till Norrköping. De börjar prata med varandra och kommer snabbt in på sina respektive flickvänner. Sedan tillbringar de större delen av resan med att utväxla berättelser om flickvännerna. Sexigt, lite galet ibland, väldigt väldigt snyggt (jag gillar bildernas lite gammaldags stil) och med en twist på slutet. Jag var inte säker på att det hängde ihop som jag trodde först, men jag kom fram att det måste vara som jag tror. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar