söndag 17 oktober 2010

Var glad, Lotta!


Var glad, Lotta!
av Merri Vik

När Lotta var i Wien på lovet sprang hon naturligtvis ihop med sin klassföreståndare Lockige Fridolf (som försökte fira semester i lugn och ro) vid ett flertal tillfällen. Lottas kompis Vio, som bor i Wien, tyckte att Lockige Fridolf var så himla tjusig och ber Lotta att skicka ett foto av honom. Men hur ska Lotta få en bra bild av Lockige Fridolf med Malins skruttkamera, utan att han märker något? Bilden måste tas på ganska nära håll och i god belysning för att det ska bli bra. Lotta är ju inte den som försitter ett lämpligt tillfälle (se omslaget), men snubblar lite på förklaringen. Det enda hon kommer på är att det ska vara till en tidning, som Mick har föreslagit att klassen ska göra men som Lotta och Giggi har varit negativt inställda till. Nu MÅSTE det ju bli av. Och förargligheterna tar inte slut där. Mick tar (av misstag) in en text av Lotta som absolut inte var menad för publicering! Kommer Lotta någonsin våga visa sig i skolan igen?

Dessutom åker Lotta med fel buss några gånger och så är det lite trassel med Paul, som på sin permission syns i Vivekas sällskap! Lotta och Viveka är rivaler om paul, och Viveka har fördelen av att vara mer jämnårig med honom, medan Lotta är ganska mycket yngre.

Kul som vanligt. En sak har jag dock alltid undrat över när det gäller den här boken. Tidningens namn Camp. Enligt Giggi (för det är väl hon som föreslår det, eller är det Malin?) är det ett namn som ligger i tiden (1968). Varför?


Lotta-böckerna:
1. "Det är Lotta, förstås!"
2. "Ja, se Lotta!"
3. "Lotta är sig lik"
4. "Skärp dig, Lotta!"
5. "Lotta slår till"
6. "Fara på taket, Lotta!"
7. "Vilken skiva, Lotta!"
8. "Skriv upp det, Lotta!"
9. "Rena snurren, Lotta!"
10. "Se dig för, Lotta!"
11. "Bra gissat, Lotta!"
12. "Platt fall, Lotta!"
13. "Rena mörkret, Lotta!"
14. "Hejda dej, Lotta!"
15. "Full fart, Lotta!"
16. "Arma Lotta!"
17. "Vilken fullträff, Lotta!"
18. "Håll masken, Lotta!"
19. "Lotta i topp"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar