fredag 12 september 2008

Nana 12


Nana 12
av Ai Yazawa

Den tolfte samlingspocketen av serien om de båda Nana börjar med en glimt av framtiden. Kanske har det gått fem år, inte mer än tio i alla fall. Läsaren får reda på en viktig sak om en av huvudpersonernas framtid, men det finns lika många frågor. Och var är den andra huvudpersonen?

Efter de få sidorna framtid så tar berättelsen vid precis där den slutade, med Nana Osaki och de andra musikerna i sitt plötsligt väldigt inrutade liv som debuterande band. Ganska annorlunda från de vildare dagarna som osignat punkband.

Nana Komatsu håller på att lära sig acceptera liv hon har fått. Snart kommer hon vara gift hemmafru. Men hon saknar Nana Osaki och de goda gamla dagarna med kompisarna. Och så får hon reda på att hennes bröllop, som hon har sett fram emot, måste skjutas upp...

Nana-serien består av ganska många volymer och kommer kanske vara helt annorlunda så småningom. jag vet inte hur lång tid i huvudpersonernas liv den kommer täcka. Kommer vi få följa Nanorna ändå fram till den där framtidsglimten? Men just nu känns det som om temat är att bli vuxen och få det du vill ha, men inse att det inte var lika fint som i dina ungdomsdrömmar.


Tidigare delar i serien:
- Nana 1
- Nana 2
- Nana 3 & Nana 4
- Nana 5
- Nana 6
- Nana 7
- Nana 8
- Nana 9
- Nana 10
- Nana 11

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar