torsdag 18 september 2008

God Child 4-7God Child 4
God Child 5
God Child 6
God Child 7
av Kaori Yuki

Och där läste jag visst halva serien i ett svep. Det hinner hända en hel del. Kain och hans syster Marie Weather förföljs av den mystiska sammanslutningen/sekten Delilah. I spetsen står syskonens far. Det är inte riktigt klart vad hans motiv är, men han är galen och sadistisk. Delilah står även bakom en mängd attentat och ritualmord. De håller definitivt på med någon stor magi. Kain tänker inte låta fadern vinna, men han är ensam och bara sjutton år gammal.

Serien utspelar sig i det viktorianska London, eller kanske snarare i en fantasi om det viktorianska London. Folks kläder var väl t.ex. inte riktigt så här gothic lolita-aktiga i verkligheten. :) Men det är ju inte en realistisk berättelse heller, utan en skräckhistoria.

Nästa del i serien är den sista. Den ska komma ut på svenska om sådär en vecka. Egentligen är God Child en fortsättning på några historier som Kaori Yuki gjorde flera år före den här serien. Dessa finns samlade i fem pocketar. På engelska under samlingsnamnet The Cain Saga. På svenska finns de inte, åtminstone inte än.

God Child:
- God Child 1
- God Child 2 & 3


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar