måndag 29 september 2008

Bokmässan söndag

Idag var jag på bokmässan igen, denna gång tillsammans med min syster som dagen till är (eller något) satt i rullstol. Hon bröt ju foten tidigare i veckan och att hoppa på kryckor hela dagen kändes inte aktuellt, så hon hade lånat mormors rullstol. (Mormor använder bara den utomhus, så hon satt inte strandad i sin säng hela söndagen.) Fördelen med rullstolen var att hon aldrig saknade sittplats (vilket annars är en bristvara på bokmässan) och att det fanns en väska på den där man kunde knöla ner broschyrer och dylikt. Nackdelar fanns det fler av:
- Det var svårt att manövrera sig fram, speciellt när man dessutom hade ett par kryckor med sig.
- Vi var uppe på övervåningen en gång. Det blev inga seminarier (trots att de var gratis på söndagen) eftersom vi alltid är i sista minuten och man inte kan skynda sig med en rullstol.
- Jag körde på saker med hennes onda fot. Lite opraktiskt att den skadade kroppsdelen var längst fram i hörnet på fordonet.
- Vi fastnade i trängseln inne i montrar.
- Folk tittade på henne.
- Folk talade ned till henne (och hon fick en massa broschyrer om handikappföreningar och dyslexi). Hon funderade på om hon borde tryckt upp en T-shirt med texten "jag är klantig - inte dum".
Men hon fick åtminstone gått på bokmässan.

Vi gick/åkte runt, tittade på saker och handlade för mycket. Som vanligt alltså. Jag tror inte det hände något speciellt egentligen.

Jag tänker lägga ut bilder från mässan i ett särskilt inlägg, men först ska jag tigga till mig bilder från mina syskon. Jag är säker på att båda tog många fler och bättre bilder än jag.

Jag undrade varför det gick åt så mycket pengar. Jag tyckte inte att jag köpte så mycket. Så räknade jag. 44 böcker till mig själv och 7 till Kristin (som brukar köpa böcker till mig... vi betalar aldrig skulder till varandra i pengar). Aha. Därför.

Malin, nästa år får du se till att inte bryta något!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar