lördag 30 december 2006

Nana 3 & 4



Nana 3
Nana 4
av Ai Yazawa

Det här är nog min favoritmanga. Den är precis lagom. Inte för barnslig, men inte för seriös. Och den handlar om verkligheten (hehe, jag gillar serier som är väldigt vardagliga), men inte för mycket, för några av karaktärerna är ju faktiskt rockstjärnor (och hur vardagligt är det?). :)

Nana "Hachi" Komatsu (den spontana och virriga) har det jättebra i Tokyo! Hon trivs med att dela lägenhet med Nana Osaki, och tycker att det är jättecoolt att några av Nanas gamla bandkompisar har dykt upp i stan. Nana K verkar ju mer ivrig än Nana O över att få till en återförening av Black Stones. :) Nana K gillar dessutom sitt jobb och så har hon ju en pojkvän som hon älskar. Synd bara att han måste jobba så mycket. Men hur länge kan allt vara perfekt?

Hittills har det inte kommit ut mer än de här fyra volymerna av mangan på engelska, men i Japan är man uppe i åtminstone 16. Hurra! Mycket mera Nana att läsa. :) Serien finns även som anime och som vanlig spelfilm. Det hade varit kul att se. Såg en liten snutt på Youtube, och Nana Osaki var sig lik i alla fall. Den första filmen gick det tydligen bra för, men den andra gick inte lika bra (båda huvudrollsinnehavarna hade visst bytts ut...). Nana finns som PS2-spel också.

- Nana 1
- Nana 2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar