fredag 11 januari 2008

Chester Square


Chester Square
av Jaime Hernandez

"Chester Square" utspelar sig efter eller delvis samtidigt som "Wigwam Bam", antar jag. Maggie och Hopey försvann åt olika håll, och i de delar av "Wigwam Bam" som utspelade sig hemma i Hoppers undrade alla deras vänner vart de tagit vägen. I "Chester Square" bor Maggie hemma hos sin faster Vicki, som har startat Camp Vicki där hon tränar unga kvinnliga brottare. Vi får även läsa om Vickis egen väg till toppen många år tidigare, och mer om Maggies och Vickis släktingar. Man vill alltid veta mer. Varenda karaktär som dyker upp har antagligen en lång historia som skulle kunna berättas. Men mest handlar det om Maggie, och hennes inre strider. Just nu verkar hon ensam och förvirrad.

Det är svårt att förklara något om handlingen, för det här är ju en samlingvolym med olika berättelser, som samtidigt hör ihop med alla de andra berättelserna om Maggie och alla de andra. Bra är det i alla fall. :) Och snyggt.

Jag tror att det här är de avslutande berättelserna om den här världen (de flesta av Jaimes serier handlar om personer i kretsen runt Maggie) i den ursprungliga Love & Rockets-serien. Fast samma karaktärer förekommer i senare serier också.

Love and Rockets:
1. "Music For Mechanics"
2. "Chelo's Burden" (Och här med.)
3. "Las Mujeres Perdidas"
4. "Tears From Heaven" (Och här.)
5. "The House of Raging Women"
6. "Duck Feet"
7. "The Death of Speedy"
8. "Blood of Palomar"
9. "Flies On the Ceiling"
10. "Love and Rockets X"
11. "Wigwam Bam" (Och här.)
12. "Poison River"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar