måndag 23 juli 2007

Love and Rockets X


Love and Rockets X
av Gilbert Hernandez

Nu har jag hållit på och hyllar Love and Rockets en massa här, men det är bara att inse: "Love and Rockets X" når inte upp till de höjderna.

Det är ett kort seriealbum jämfört med de andra i serien, bara lite över 60 sidor, och det innehåller en Palomar-relaterad historia som ändå skiljer sig mycket från de andra berättelserna om Palomar. För det första är det bara en liten bit som utspelar sig i Palomar. Det mesta händer i Los Angeles, där en av Lubas döttrar numera bor. Maricela och hennes flickvän Riri rymde ju hemifrån i "Blood of Palomar" och L.A. är alltså var de hamnade. De är illegala invandrare, pratar dålig engelska och har dåliga jobb.

Men de är inte riktigt huvudpersonerna här, utan bara några av en mängd personer man får följa. Alla har någon koppling till varandra, och några har till och med synts till tidigare, bara att jag då fäste så lite avseende vid dem att jag inte riktigt kom ihåg dem förrän jag hade läst en stund. Det kanske är för att det är så mycket folk på så lite utrymme som gör att det aldrig blir riktigt intressant, eller så är det något annat. Det här är ingen favorit bland Love and Rockets-albumen i alla fall, även om det inte är direkt dåligt heller. Det kunde säkert varit bättre.

Det jag engagerar mig mest i är Maricela och Riri, och de får Palomarinslagen. Guadalupe (Maricelas syster) ska åka till USA (lagligt) och det är snack om ifall hon borde träffa Maricela eller inte. Luba är fortfarande arg på Maricela. Och även om det bara har gått ett par år sedan "Blood of Palomar" så känns det som om jag har missat massor av Palomarhändelser.

Love and Rockets:
1. "Music For Mechanics"
2. "Chelo's Burden" (Och här med.)
3. "Las Mujeres Perdidas"
4. "Tears From Heaven" (Och här.)
5. "The House of Raging Women"
6. "Duck Feet"
7. "The Death of Speedy"
8. "Blood of Palomar"
9. "Flies On the Ceiling"
11. "Wigwam Bam"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar