söndag 29 juli 2007

Ropa på Ulrik


Ropa på Ulrik
av Daniel Ahlgren

Monika och en kompis åker ut till sommarstugan där Monika brukade tillbringa somrarna när hon var liten. Det fanns bara ett annat barn i området på den tiden, minns hon. Han hette Ulrik, och var en riktig nörd. Monika tyckte inte alls om honom. Det visar sig att Ulrik fortfarande bor kvar i området och att han egentligen inte inte har förändrat sig särskilt mycket. men nu när de båda är vuxna kan de ju ändå uppföra sig civiliserat mot varandra, och situationen blir hemskt obekväm. De har inget att säga varandra, och Ulrik är lika klumpigt kontaktsökande som när han var barn.

Det finns även två kortare serier med i boken, och som bilaga fick man med ett häfte med ytterligare några serier, denna gången bara på en sida eller två.

Ofta finns det en ganska obehaglig igenkänningsfaktor i Daniel Ahlgrens serier, men samtidigt känns det som om det ofta är samma saker som avhandlas hela tiden. Det ska bli spännande att läsa hans senaste album, som handlar om en gymnasieklass för superhjältar. Det verkar ju annorlunda än de tidigare serierna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar