fredag 29 juli 2005

Mästerdetektiven Conan 4-6



Mästerdetektiven Conan 4-6
av Gosho Aoyama

Ena dagen klagade min syster på att jag bara läser barnböcker och serier, och nästa säger hon åt mig att snabba på med läsningen av Conanböckerna jag har lånat av henne. Det är visst fler som vill läsa dem. Så jag läste tre i ett svep. De är faktiskt väldigt underhållande. Förutsättningen är lite knäpp: ett tonårigt deckargeni har fått i sig ett gift som krymper hans kropp till ett barns. Han måste hålla sin identitet hemlig, och bor hemma hos sin (alltså sitt tonåriga jags) flickvän och hennes pappa, som är en helt oduglig privatdetektiv. Conan löser massor av fall och har allt större problem med att hålla sin rätta identitet dold. Speciellt flickvännen verkar misstänka nåt.

Om man gillar serier och kluriga deckare (den sorten där det bara handlar om tillfälle och liknande, typ Agatha Christie) så kommer man gilla Mästerdetektiven Conan.

Sexan slutade med en cliffhanger så jag lär ju fortsätta läsa snart. Från början har ju serien gått i en tidning (Shonen Sunday) och därför börjar många avsnitt med att förra avsnittets slutscen upprepas. När detta händer många gånger i en av pocketarna kan det vara lite irriterande. Men det är ju bra när det hamnar i början av en ny bok.

Tidigare delar i serien:
- Mästerdetektiven Conan 1
- Mästerdetektiven Conan 2
- Mästerdetektiven Conan 3


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar