tisdag 7 september 2004

Mästerdetektiven Conan nr 1


Mästerdetektiven Conan
nr 1
av Gosho Aoyama

Aha, ännu en manga som har börjat komma ut på svenska. Måste testas.

Den här handlar om Shinichi Kudo, en gymnasiekille som är ett geni när det gäller att lösa brott och som ofta hjälper polisen med kniviga fall. Han har en flickvän, Ran, vars far är en riktigt dålig privatdetektiv.

Men så tvingar några svartklädda skummisar i honom en drog som de hoppas ska döda honom. Istället krymper han och ser ut som en liten unge. Den ende som vet att den lille pojken är Shinichi är hans tokige uppfinnargranne doktor Agasa. Denne råder honom att låtsas vara någon annan för att undgå de svartklädda männen. Han kallar sig Conan Edogawa (efter två deckarförfattare, han är nämligen deckartokig) och flyttar in hos Ran och hennes pappa. Ran har ingen aning om vem Conan egentligen är och hon oroar sig över att Shinichi försvunnit.

En detektivbyrå är förstås en lämplig miljö om man letar efter ett par brottslingar (Shinichi vill ju gärna ha ett motgift...), men han blir helt uppgiven inför Rans pappas klantighet och felaktiga resonemang. Han kan lösa fallen, men vem lyssnar på en sexåring?

Tja, den här mangan var helt okej. Ganska så kul. Jag kan tänka mig att köpa fler delar i serien, men det kommer inte få högsta prioritet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar