torsdag 14 juli 2005

Mästerdetektiven Conan 3


Mästerdetektiven Conan 3
av Gosho Aoyama

Shinichi är sexton år och ett deckargeni fast tråkigt nog har hans kropp förvandlats till ett litet barns. Han bor hemma hos sin flickvän Ran, men hon vet inte att lille Conan i själva verket är Shinichi. Conan vill inte att hon ska få reda på det heller. Rans pappa är privatdetektiv, fast en oerhört klantig och korkad sådan. Det är Conan som får lösa hans fall, men på ett så diskret sätt att inte ens detektiven själv märker att det inte är han som löser dem. Men Ran har börjat misstänka något...

I den här delen hamnar Conan, Ran och Rans pappa på ett fartyg som hyrts av en rik familj för att åka hemfrån ett bröllop. Så hittas familjens överhuvud mördad. Någon ombord på båten är en mördare - men vem?

Det här är en kul manga. Eller inte riktigt kul på det sättet. Det är inte lika mycket humor i den som i t.ex. Ranma ½. Jag tänkte mer på att det är en kul idé med en deckarserie. Min syster prenumererar på Mästerdetektiven Conan men jag ligger efter i läsandet. Det har redan kommit ut tio delar. Jag kommer väl i kapp så småningom.

Tidigare delar i serien:
- Mästerdetektiven Conan 1
- Mästerdetektiven Conan 2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar