fredag 16 januari 2015

Huset i Eldafjord


Huset i Eldafjord
av Margit Sandemo

Eskil är helt vanlig. Inte en av Isfolkets drabbade eller utvalda även om han ibland kan inbilla sig. Men han är rädd att han inte kommer vara en av släktens minnesvärda personligheter. Alltså är det upp till honom själv att söka äventyr! En gång när han var liten hörde han talas om det mystiska Eldafjord och den skatt som skulle vara gömd där. Ända sedan dess har han drömt om att ge sig ut på skattjakt. Nu när hans föräldrar har svårt att få Isfolkets tre norska gårdar att gå runt så hade det ju inte suttit fel med en förmögenhet heller.

Men Eskils roliga och spännande skattjakt blir snart till något helt annat. Han råkar ut för både de värsta skräckupplevelser, och dessutom helt vanlig mänsklig själviskhet och grymhet.

Ganska spännande. Jag hade glömt det mesta om hur det hängde ihop med mysteriet med skatten. Och både i den här boken och den förra görs stora framsteg i berättelsen om Isfolkets gåta. Så även om jag brukar tänka på "Huset i Eldafjord" som lite av en mellanbok så är den ju viktig för Sagan om Isfolket.

Sagan om Isfolket
1. Trollbunden
2. Häxjakten
3. Avgrunden 
4. Längtan  
5. Dödssynden 
6. Det onda arvet 
7. Spökslottet 
8. Bödelns dotter 
9. Den ensamme
10. Vinterstorm
11. Blodshämnd 
12. Feber i blodet 
13. Satans fotspår 
14. Den siste riddaren 
15. Vinden från öster
16. Galgdockan  
17. Dödens trädgård 
18. Bakom fasaden 
19. Drakens tänder 
20. Korpens vingar 
21. Vargtimmen 
22. Demonen och jungfrun 
23. Våroffer 
24. Djupt i jorden 
25. Ängel med dolda horn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar