onsdag 10 augusti 2011

Alexis val


Alexis val
av Ritta Jacobsson

Sista boken i Jonzon, Jonsson-serien, som jag har läst mest för att ha läst en B. Wahlströms-serie från det här århundradet. Den var i och för sig ganska bra också. Den är väl ungefär i samma klass (eller bättre) som gamla B. Wahlströms-böcker (som jag läser hela tiden), men utan retrokänslan. Och det är ju mycket retrokänslan jag vill åt när jag läser B. Wahlströms.

De nyblivna styvsyskonen Tea och Alexis har ju insett att de är kära i varandra och efter viss tvekan blivit ihop. Föräldrarnas reaktioner fick vi läsa om i förra boken, och Tea och Alexis har tänkt att inte berätta det i skolan. Men det kommer ju ut ändå, och folks reaktioner blir inte positiva. De har ju bara tillhört samma familj i ett knappt läsår, men det var ju precis då de flyttade hit och började i den här skolan också. Skolkompisarna ser dem som syskon. De får elaka kommentarer både i skolan och på sina mobiler.

Precis då erbjuder Alexis mamma sina barn att flytta hem till henne i Stockholm. De kan börja i sina gamla skolor igen och umgås med sina gamla kompisar. För Alexis storasyster är valet enkelt, men för Alexis är det svårare. Han vill inte lämna Tea, men samtidigt är det en chans att slippa mobbningen i skolan. Egentligen var det inte så svårt att räkna ut vad han skulle välja, men men ...

Jonzon, Jonsson:
1. "Plastfamiljen"
2. "Alexis bok"
3. "Teas bok"
4. "Julstök"
5. "Teas hemlighet"
6. "Lov utan lov"
7. "Bonuskärlek"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar