onsdag 30 december 2009

Teas bok


Teas bok
av Ritta Jacobsson

I den tredje boken om de jämnåriga styvsyskon Tea och Alexis och deras stora familj så är berättelsen helt berättad ur Teas synvinkel. Förra boken var helt och hållet om Alexis, och den första växlade mellan de båda.

Tea vill gärna vara kompis med de tuffaste tjejerna i klassen, men det är inte så lätt. Hon måste imponera på dem på något sätt, och ett bra sätt är ju att skryta över sina pappas fina våning på Östermalm. Fast nu vill kompisarna följa med dit nästa gång Tea ska till honom, och han bor ju i en helt vanlig lägenhet i ett helt vanligt område. Den som bor i lyxvåningen är ju Alexis mamma. Fast det kanske kompisarna inte behöver få reda på ...

Har man läst ungdomsböcker tidigare så kan man lista ut att det inte kommer gå helt enligt Teas plan. (Okej, man kan nog lista ut att det är dumt ändå.) Jag läser mest den här serien för att ha läst en modern B. Wahlströms-serie och inte bara gamla Lotta-böcker och allt vad det nu är. Det är ingen större skillnad på en modern B. Wahlströms-bok och en modern annan ungdomsbok känns det som. B. Wahlströmsböckerna är lite kortare bara. (Och så kan man väl tänka sig att om jag hade valt att läsa de senaste Kittyböckerna i stället, så hade de mest påmint om äldre Kittyböcker. Men jag har aldrig varit något stort fan av de böckerna.)

Jonzon, Jonsson:
1. "Plastfamiljen"
2. "Alexis bok"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar