tisdag 8 juli 2008

Power!! 5-8Power!! 5-8
av Shizuru Seino

Läs om de fyra första volymerna i serien här.

Kyo Aizawa är inskriven på en internatskola som kille, trots att hon är tjej. Detta för att hennes pappa vill att hon ska bli basketstjärna (eftersom hans egna drömmar aldrig uppfylldes), och den här skolan har ett mycket bra basketlag. Hennes rumskompis och lagkamrat Eniwa vet numera om att Kyo är tjej, och de har definitivt känslor för varandra, men eftersom Kyo inte vill bli avslöjad som tjej och Eniwa inte vill förstöra för henne så blir det... besvärligt. Kyo och Eniwa växlar mellan att vara vänner och ovänner, och ryktena om dem på skolan blir allt märkligare.

Andra problem är Akari, en tjej som är kär i "killen" Kyo och som aldrig ger sig, samt Kyos nya kompis Yura. Dels anar han Kyos hemlighet, dels är han mer eller mindre galen. Till slut försätter han Kyo i verklig fara...

När Power!! gick i manga Mania tyckte jag att den var rätt bra men inte mer, men nu när jag läser den sammanhängande så är den ju jätterolig. Och söt. Inte alltid så realistisk kanske, men det är ju inte ett måste. Det verkar förresten som att ju längre man kommer i serien desto mer bajshumor är det. Hmm. För övrigt innehåller volym 7 lite mindre vanlig Power!! och lämnar i stället plats åt en söt bonusserie om en av bikaraktärerna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar