söndag 6 juli 2008

Helt övergiven


Helt övergiven
av Penny Vincenzi

"Helt övergiven" är boken som jag fick av min hemliga bokräv. :)

På 80-talet hittades en nyfödd flicka övergiven i en städskrubb på Heathrow. Kate, som hon heter, har haft en bra uppväxt hos sin adoptivfamilj, men nu när hon är i tonåren skulle hon vilja leta upp sin biologiska mamma. Men det finns ju knappt några ledtrådar, och Kate vet inte riktigt var hon ska börja sökandet.

Läsaren vet däremot att det finns tre tänkbara mödrar. De träffades i slutet av tonåren, när alla skulle ut på sitt stora backpackeräventyr i Sydostasien och Australien, och tillbringade ett par dagar tillsamans innan de reste åt olika håll. Deras planerade återförening rann ut i sanden. Läsaren vet att en av dem återvände till England ett år senare, födde ett barn på flygplatsen och lämnade det där. Men vem av dem?

Numera är alla tre framgångsrika i sina rspektive yrkesområden. En är läkare, en annan är journalist och den tredje är jurist och funderar på att ge sig in i politiken. Ingen av dem har barn.

Till en början är det svårt att komma in i boken. De tre f.d. backpackertjejerna verkar ganska lika varandra, men efter ett tag lär man sig att se skillnaderna, och vem som heter vad... Sedan blev det mer spännande. Det är många antydningar om och tillbakablickar på saker som hänt under resan, och man kan inte lista ut vem som lämnade sin baby på flygplatsen i första taget. En underhållande och lättläst bok, men den kunde kanske kortats av en del (550 sidor med liten text är mycket). Handlingen rör sig ju mot en punkt som man tror att man kan förutse, men det visade sig att det inte var riktigt slut där ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar