lördag 5 juli 2008

God Child 1


God Child 1
av Kaori Yuki

Den här mangan gick ett litet tag i tidningen Shojo Stars, men man hann inte ens så långt att det motsvarar den här första samlingsvolymen. Jag vet inte om det berodde på att den var för blodig, om den inte passade in eller bara att man hellre ville ha med en annan serie.

Mangan utspelar sig i 1800-talets England, precis som Kaoru Moris serier om pigorna Emma och Shirley, men det påminner inte så mycket om varandra, utom att författarna uppenbarligen är anglofiler som gillar den viktorianska eran. God Child är en berättelse i gothstil. Huvudpersonen, greve Kain Hargreaves, har haft en svår barndom, men efter faderns död är han vid sjutton års ålder rik och mäktig. Men han är lite märklig (även om han är populär) och han samlar på gifter. Han tar även hand om sin lilla halvsyster Marie, som får en fin utbildning och skyddas från omvärlden, vilket hon inte är helt nöjd med. Kain har även en ärkefiende, en galen läkare som sägs vara uppfostrad av Cains egen far.

Berättelserna, åtminstone i den här första volymen, handlar alla om groteska mordfall som Kain löser, men jag tycker ändå att genren snarare känns som skräck än deckare. Hittills verkar det vara en bra serie. Snygg också, men språket känns lite fel ibland. Det finns en del formuleringar som inte känns riktigt rätt. Jag tror det är för att originalet är japanskt och det är översatt till svenska, men det ska föreställa lite gammaldags engelska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar