fredag 18 juli 2008

Dramacon 1


Dramacon 1
av Svetlana Chmakova

Dramacon är en "västerländsk manga". Den är alltså skriven och tecknad av någon som inte är från Japan (just den här författaren är rysk-kanadensisk), men i samma stil som en manga. När det gäller denna slipper man dock att läsa baklänges. Den handlar dessutom om nordamerikanska personer. Men den utspelar sig på ett manga- och animekonvent, så mycket japanskt blir det.

Huvudpersonen Chriss skriver seriemanus och hennes pojkvän Derek tecknar. Nu ska de försöka sälja sina fanzines på det stora konventet. Derek och de andra kompisarna som är med är rutinerade konventbesökare, men för Chriss är det första gången. Hon är rädd för att gå vilse eller göra fel, och Derek underlättar inte. I stället flirtar han med tjejer i bunnydräkter och bär sig allmänt illa åt mot Chriss. Men killen vid bordet bredvid är kanske schysst... Eller också bara jobbig.

Lite söt och lite knäpp serie. I nästa del ska det tydligen ha gått ett år och Chriss ska på ett nytt konvent. Smart idé. På så sätt kan det ju hinna hända en hel del under seriens gång. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar