måndag 28 april 2008

Heja, Peter!


Heja, Peter!
av Lisa Eurén-Berner

Ännu en Sprakfålebok, och ny berättare igen. Den här gången är det Peter, d.v.s Inga-Majas son och Susannes lillebror. Han tar studenten alldeles i början av boken. Kul att läsa om hur han faktiskt går omkring med studentmössan hela boken igenom. Numera har man ju inte på den så länge. Fast på den här tiden hade man väl någon sorts hatt på sig i vilket fall som helst.

Ingrid från Norrland är med bland gratulanterna och alla spekulerar i om det kanske blir bröllop så småningom. Fast själva har väl Peter och Ingrid inte hunnit riktigt så långt som att bestämma det.

Susanne vill ta körkort och Peter ska hjälpa henne att bedöma en bil som hon är spekulant på. Han ska nämligen en tur upp till Norrland, där Susanne och Erik bor. Föräldrarna har bett honom att avstyra det hela, de är oroliga för hur det ska gå med Susanne bakom ratten. Men det går inte så bra med det där avstyrandet... Här upptäckte jag ett fel. Susanne säger att hon aldrig har suttit bakom ratten förr och klarar knappt att starta på sin första körlektion, men i en av de tidigare böckerna lärde hon sig faktiskt köra av en väninna med bil.

Sprakfåleböckerna:
1. "Fröken Sprakfåle"
2. "Fröken Sprakfåle växer upp"
3. "Fröken Sprakfåle på grönbete"
4. "Fröken Sprakfåle förlovar sig"
5. "Fröken Sprakfåle byter namn"
6. "Unga fru Sprakfåle"
7. "Sprakfålen tar farväl"
8. "Inga-Majas baby"
9. "En liten sprakfåle till"
10. "Sprakfålen tar semester"
11. "Susanne på egen hand"
12. "Mamma opp i dagen"
13. "Susanne och en ann'"
14. "Susanne i prästgården"
15. "Susanne i hushållsskola"
16. "Susanne som barnsköterska"
17. "Susanne står brud"
18. "Erik har sista ordet"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar