fredag 18 april 2008

Kare first love 1-4



Kare first love 1-4
av Kaho Miyasaka

Eftersom det har varit ett uppehåll i utgivningen av den här serien (Mangismo fick ju problem, men nu har Egmont Kärnan tagit över) så läser jag om de tidigare volymerna. Kare first love är en fin manga, som jag tycker om. De här första böckerna handlar om hur huvudpersonen Karin (jo, man kan heta så i Japan också), som aldrig har varit intresserad av killar och sånt, träffar Kiriya och lite motvilligt blir kär. Känslan är absolut besvarad, det är Kiriya som är ivrigast. Han är förstås mycket tuffare och mer världsvan än den försiktiga Karin, men samtidigt väldigt snäll och uppmärksam mot henne.

Här i början av serien är deras stora problem dels Karins egen osäkerhet, men också att hennes så kallade kompis Yuka själv vill ha Kiriya. När Yuka inte får som hon vill försöker hon i stället hämnas och förstöra för Karin. Dessutom är Karins föräldrar missnöjda med att hon har en pojkvän. Karin har alltid försökt vara dem till lags, men hon vill ju vara med Kiriya.

Kanske väldigt typiska intriger (det är t.o.m. att hon blir vacker när hon byter glasögonen mot kontaktlinser...), men Karin känns ovanligt realitisk för att vara en mangakaraktär. När hon har Kiriya och en ny tjejkompis som stöd blommar Karin upp och kan så smått börja stå upp mot taskiga kompisar och sina föräldrar.

Tidigare delar i serien:
- Kare first love 1
- Kare first love 2
- Kare first love 3
- Kare first love 4-6
- Kare first love 7
- Kare first love 8


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar