tisdag 28 februari 2012

På A i min bokhylla

Bokmoster har hakat på en ny trend, att presentera en bok (eller flera, eller alla) på varje bokstav i alfabetet under en månad. Det låter roligt. Jag vill också! Fast det kanske kommer ta mer än en månad, det är inte säkert att jag kommer hinna uppdatera varenda dag.


Jag väljer några stycken på varje bokstav. Mer än en, men absolut inte alla. Både läst och oläst.

På A har jag:

- "The Amazing Adventures of Kavalier & Klay" av Michael Chabon. En härligt tjock bok om tecknade serier, utbrytarkungar, förintelsen och mycket annat. I centrum står två judiska kusiner. En som är född i New York och en som lyckas fly dit från Prag. Mycket bra. Känner för att läsa om den nu.

- "Arsenikktårnet" av Anne B. Ragde har jag inte läst, men se vilket fint format den har! Liten och tjock med hårda pärmar. Nästan som en psalmbok, med tygbokmärke och allt. Den och en handfull andra romaner fanns att köpa i det här formatet i Norge för några år sedan, men de andra var för det mesta översatta från engelska eller en del i en serie.

- "Aldrig godnatt" av Coco Moodysson är ett fint seriealbum om Coco, Klara och Matilda som är i tretton-fjortonårsåldern och punkare 1982. Också värt en omläsning, känner jag. Det här kommer inte vara bra för min SUB. :)

- "Aprilhäxan" av Majgull Axelsson fanns dock redan i SUB:en för omläsning. När läste jag den? År 2000 kanske. Det ska bli intressant att se om jag fortfarande tycker att det är en lika bra bok. Jag pratade (eh, mailade) om den med en kompis så sent som förra veckan, apropå det aktuella ämnet Hagasessenamn. Norsk kompis, jag skulle förklara vilka Hagasessorna var. För den som inte hänger med nu så heter ju huvudpersonerna i "Aprilhäxan" just Margaretha, Birgitta, Désirée och Christina.

- "Adrian Mole From Minor to Major" av Sue Townsend fyndade jag på loppis i Skene? Kinna? Skene var det nog, i lördags. (För man "köper" aldrig något på loppis, man "fyndar".) Jag vet inte om jag har läst alla tre böckerna som ingår i samlingsvolymen tidigare, men jag tror det. Men kanske inte bonuskapitlet som tydligen ska vara med. Fem kronor ska det väl vara värt!

4 kommentarer:

  1. Arseniktornet tyckte jag mycket om när jag läste den. Vilket fint band du har!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Välkommen hit, Anna. :)

      Var bara tvungen att köpa Arsenikktårnet! Sedan var det det här med att hinna läsa också ...

      Radera
  2. Vilka spännande titlar du har valt! Läser just nu Michael Chabon, men hans essäsamling om läsning, Maps and Legends. Anne B Ragde har jag hört mycket gott om, men ännu inte läst, så det var kul att hitta henne här också!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Maps and Legends låter som en bok man behöver. Har gillat allt jag har läst av Chabon hittills. Visserligen bara två böcker, men ändå.

      Radera