lördag 22 oktober 2011

Heltedåd


Heltedåd
av Trude Brænne Larssen

Nästa vecka kommer den femtonde och sista delen av Trude Brænne Larssens bokserie Legdebarna ut, men jag ligger lite efter och har just läst ut den tionde boken, "Heltedåd". Så här långt fram i serien är det svårt att säga så mycket i handlingen. Dels måste man förklara så väldigt mycket av de tidigare böckerna, dels så kommer man ju avslöja en del.

I många av de tidigare böckerna har det sett väldigt mörkt ut för Karoline och syskonen, men mycket av det har löst sig mer eller mindre. Det är inte som före händelsen (i första boken) där fadern dog och deras olyckor började, men på något sätt börjar det ändå bli bra igen. Men de drabbas återigen av bakslag, och som så ofta är storebror Lars inblandad.

"Heltedåd" innehåller en hel del dramatik, och av slutet av boken att döma kommer Karolines liv förändras en del igen. Om det blir positivt eller negativt eller lite av båda återstår att se. Precis så spännande som det ska vara i en sådan här serie. Det är ju meningen att man ska sluka böckerna, och det gör man. Precis som i Trude Brænne Larssens tidigare serier är huvudpersonen avig och stolt i överkant, men ändå sympatisk. Man vill veta hur det ska gå med henne och med den begåvade Marte och även med slarvern Lars. Jag hoppas man får veta hur det går med Lars. Han har ju försvunnit lite ur serien nu.

Legdebarna:
1. "Glassmaleriet"
2. "Brennemerket"
3. "Tiggerjenta"
4. "Taus tale"
5. "Hvite løgner"
6. "Blodspor"
7. "Lånt fremtid"
8. "Amerikabåten"
9. "Tyveriet"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar