måndag 9 augusti 2010

The Spiderwick Chronicles: The Seeing Stone


The Spiderwick Chronicles Book 2: The Seeing Stone
av Tony DiTerlizzi & Holly Black

I den andra boken om de tre syskonen Grace inser de verkligen att man inte börjar snoka i det övernaturliga ostraffat. I förra boken hittade de en fältguide (heter det fältguide på svenska?) över älvor och oknytt, och Jared älskar att läsa i den. Men det får också oknytten att bli mer intresserade av barnen, och i den här boken blir Simon, Jareds tvillingbror, bortförd av "goblins". Och det är långt i från den enda sortens märkliga varelser som finns i trakten runt barnens nya hem.

Jag tyckte nog att den första boken var något bättre än den här, men det är fortfarande en bra serie. Verklighetstrogen vardag och elakt småfolk är alltid ett vinnande koncept, tycker jag.

2 kommentarer:

  1. Japp det heter fältguide i de svenska böckerna.. Tycker denna är helt ok men fortsätnings serien inte alls är lika bra.

    SvaraRadera
  2. De här fem böckerna hade säkert bara varit en om det hade varit för äldre läsare. Jag gillar Holly Blacks ungdomsböcker bättre. Men jag stör mig på att den senaste jag beställde inte hade samma design som de andra!

    SvaraRadera