lördag 28 augusti 2010

Venstre hånd over høyre skulder


Venstre hånd over høyre skulder
av Selma Lønning Aarø

Helen har varit "den andra kvinnan" i flera år, och har väl insett för länge sedan att Simon inte kommer lämna sin fru. Hon borde egentligen ge upp. Det är inte kul att alltid komma i sista hand och vara tvungen att fira alla högtider med sina föräldrar. men nu har hon något viktigt att berätta för Simon.

Georgs och Martas planer för sitt liv som pensionärer blev inte som de hade tänkt sig. Marta lider av Alzheimers och Georg måste alltid passa på henne. En av grannarna (som Marta alltid talade illa om) tycker att han borde se till att leva lite själv också, men vad ska dottern tycka om det?

Elvira är döpt efter Elvira Madigan. Hon försöker vara en vanlig tonåring trots att hennes lillasyster är död och hon själv har vanställt sin mamma och kanske dödat sin pappa. Det här med att verka vanlig kan innebära ett visst mått av lögner, och ibland blir det inte så lyckat.

Alla de här har kopplingar till varandra. En del ganska uppenbara, men deras vägar korsas också på olika invecklade sätt utan att de själva är medvetna om det. Den här boken är väldigt annorlunda än författarens förra bok, men "Venstre hånd over høyre skulder" är precis som den en bra bok. Jag tycker mycket om båda, och skulle gärna läsa författarens tidigare böcker också. Det ska finnas fler romaner, barn- och ungdomsböcker och samlingar med "petiter" från tidningar. Krönikor?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar