måndag 9 augusti 2010

Tre önskningar


Tre önskningar
av Liane Moriarty

Chick-littig men helt okej roman om en uppsättning trillingsystrar från Sydney. Kul att det inte är Storbritannien eller USA för en gångs skull. Trillingar känns också lite ovanligt.

Det har alltid hänt saker omkring Cat, Lyn och Gemma. Inte nog med att folk tittar på dem bara av den anledningen att de är trillingar, de är inte världens lugnaste och mest diskreta heller. En kul detalj i boken är att lite då och då kommer det ett kort kapitel där olika (anonyma) personer berättar om ett minne som hör ihop med de för dem helt okända trillingarna. Den incident som berättelsen börjar med är den gången på en restaurang när en trilling i stridens hetta råkar hugga sin gravida syster med en gaffel i magen. Vad ledde egentligen fram till denna händelse? Vi följa systrarna från en knappt år bakåt i tiden och fram till det stora bråket.

Lyn har det nästan perfekta livet. Hon är gift men en intelligent och vänlig man, har en söt och smart liten dotter och driver dessutom ett eget företag. Hon är den praktiska och effektiva systern. Men det är inte så lätt att ha allt under kontroll, när både dottern och den tonåriga styvdottern har starka egna viljor, och det över huvud taget är så mycket.

Cat är den tuffa och tävlingsinriktade systern. Hon lever också ett lyckat liv och den enda sorgen är att hon har svårt att bli gravid. Tills hennes man helt plötsligt erkänner att han har varit otrogen. Cat har inte anat ett dugg! Nu deppar hon ihop fullständigt.

Gemma är den tankspridda och sorglösa, som inte har något riktigt jobb, ingen riktig bostad och alltid gör slut med alla pojkvänner inom ett halvår. Alla tycker att hon är helt hopplös. Men hon är också den snällaste systern, som alltid försöker medla när det blir bråk. Och det visar sig att hon faktiskt har mörka hemligheter.

Det här är ju egentligen en kul underhållningsroman, men jag hade ändå lite svårt att ta mig igenom den. Så tjock! (Egentligen inte, ca 360 sidor i pocket.) Det var kanske inte den typen av bok jag hade lust med just då egentligen. Därmed inte sagt att jag inte tyckte om den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar