onsdag 16 januari 2008

Brev till samhället


Brev till samhället
av Eric Ericson

Eric Ericson har skrivit brev till olika företag, föreningar etc. och frågat märkliga saker eller förvarnat om att han kommer dit för att t.ex. framträda med en egen föreställning. I boken samlar han sina brev och svarsbreven han fick, där folk försöker avstyra vad han nu har tänkt ut, eller på ett artigt sätt besvarar hans befängda frågor. Det blir ofta roligt, men jag tycker att det är lite synd att han har skickat ut likadana brev till flera ställen. Svaren blir ju ungefär de samma.

Just nu kan man köpa både den här boken och uppföljaren "Brev till utlandet" ganska billigt på Rusta. Jag sparar den andra boken en stund till, för annars blir det nog en lite väl stor dos på en gång.

För några år sedan läste jag en norsk bok med samma idé ("Brev fra en gærning" av Wiggo Meyer), och där tyckte jag att svaren var roligare än i "Brev till samhället". Mer utförliga, inte bara ett "vi är inte intresserade av detta". Jag vet inte om det beror på hur författarens brev var formulerade, eller om han helt enkelt hade haft mer tur med svaren. När jag googlar efter den boken upptäcker jag att han även har gett ut en bok där han skriver samma sorts brev till svenska företag ("Söta bror" är ett smeknamn norrmän har på Sverige, jag vet inte riktigt varför men säkert något med "Brödrafolken") och att en av de som ligger bakom pseudonymen blev Se og Hør-chef för ett par år sedan. Samma tidning som avhandlades i boken jag läste före denna alltså. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar