tisdag 17 januari 2006

Tolvte time


Tolvte time
av Trude Brænne Larssen

Dans och Haralds äktenskap utsätts för sin första stora kris. Kommer det överhuvudtaget överleva den? Det ser mörkt ut. Och som om Dan inte hade haft nog med att försöka reda ut detta så blir flera av hästarna i stallet allvarligt sjuka, bland dem Connie som har en särskild plats i Dans hjärta. Det var hästen hon och hennes morfar ägde på den tiden när Dan var en helt vanlig tjej som kämpade med ekonomiska problem, inte en rik arvtagerska.

Tor är som vanligt i trubbel, men fängelseprästen kämpar för att han ska få ett normalt och stadgat liv. Och ändamålet helgar som bekant medlen.

Den största chocken i boken är annars att en person sokm hade verkat relativt schysst den senaste tiden visar sig vara... inte det. Slutet är också minst sagt dramatiskt.

Susanne och jag har diskuterat massor om vad som skulle hända efter den här boken (och i denna, innan vi hade läst den). Vi har båda starka åsikter och förhoppningar om vad vi vill ska hända, men samtidigt farhågor om allt som kan gå snett. Och så är det bara två böcker kvar i serien. Hur ska det gå? Nu kan vi inte diskutera mer på en stund, för Susanne har läst nästa bok, "Salomos dom", och det har inte jag gjort än. Men jag hoppas ha den i min hand till helgen.

Tidigare böcker i serien:
1. "Mot alle odds"
2. "Arvegods"
3. "Ugress"
4. "Fortunas datter"
5. "Fedrenes synder"
6. "Grenseland"
7. "Mirakel"
8. "Den enes død"
9. "Som man reder"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar