måndag 21 juni 2004

Arvegods


Arvegods
av Trude Brænne Larssen

Daniella Juarez, som för det mesta kallas Dan, är uppvuxen i portvaktarbostaden på Holmegaard tillsammans med sin morfar Tony. Dans mamma dog när Dan var liten, och pappan vet hon inte ens vem det var. Morfar Tony var hästtränare och mycket viktig för Holmegaards goda renommé som galoppstall. Trots hans skicklighet fanns det aldrig tillräckligt med pengar i portvaktarbostaden.

Nu är Tony död och Dan, som har fått lära sig allt som han kunde, har fått finna sig i att bli behandlad som en okunnig stallflicka av den nye tränaren. Men plötsligt dör även Gjert Holmegaard, ägaren till gården, och Dan får ärva hela härligheten. Nu vet hon vem som var hennes pappa ja... Hon blir inte förtjust över tanken. Dans mamma var sexton år när Dan föddes och Gjert Holmegaard var mycket, mycket äldre. Dan vill inte ha hans pengar eller hans gård, och hon passar inte in i rollen. Men när Gjert Holmegaards släkting Martin Borge vill köpa Holmegaard för en mycket stor summa förvånar Dan sig själv med att tacka nej.

På så sätt skaffar hon sig en fiende som kan förstöra mycket för Dan och Holmegaard, och snart blir det kärva tider. Men hon har åtminstone ett par vänner, och hjälp kommer även från oväntade håll...

Det här är uppföljaren till "Mot alle odds" som jag läste nyligen. Vet inte hur lång det är tänkt att serien ska bli, men det blir väl ett antal böcker till. Den här boken var svår att komma igång med, början var ganska seg. Men det blev mycket bättre efterhand. Inte så att böckerna är lysande, men de är bra som underhållning (och jag kan ju alltid skylla på att de är språkträning, hehe). Jag tänker åtminstone fortsätta läsa serien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar