tisdag 15 februari 2005

Grenseland


Grenseland
av Trude Brænne Larssen

"Argentinas svar på Oprah Winfrey" håller på att göra ett (eller ett par) program om Dan(iella), och har bjudit henne till Argentina för att bli intervjuad i studion och för att träffa sina okända släktingar. Dans morfar Antonio hade inte berättat att han hade en bror, Carlos, och ännu mer förvånande är det att Carlos absolut inte vill träffa Dan. I Carlos ögon hade Antonio gjort något så oförlåtligt att han inte ens kunde nedlåta sig till att tala med broderns efterkommande. Finns det något sätt för Dan att vinna sin släktings aktning?

Det blir en hel del dramatik i Argentina, och mycket om hästar. Tyckte att det var en sak som klarades av lite väl snabbt, men den var ju rätt trevlig i alla fall. Det kan man inte säga om allt i boken. Speciellt hemma i Norge är det en del kriser. En ny "daglig leder" (hon verkar hålla på med ekonomi och sånt) har anställts, och hon och Harriet Holmegaard kommer på kant med varandra redan från början. Irene Wembley (den nyanställda) verkar rätt jobbig, men i kommande böcker kommer man nog få se henne från andra håll. Tror jag. Jag blev väldigt irriterad på Tor och Gudrun. Ska bli spännande att se hur det går nu, när kommer nästa bok? Slutet av april tydligen.

Och nu lite om omslagsbilderna. Hur gör de såna här fotoomslag? Jag utgår från att de inte samlar ihop modellerna varje gång en ny bok kommer ut, men är bilderna tagna speciellt till bokserien eller är de från nåt arkiv? Är det samma tjej som är "Dan" hela tiden? Och eftersom Harald har en ganska viktig roll och man kunde tänka sig att han skulle dyka upp i fler böcker, borde de inte ha sett till att skaffa mer än en bild av "honom"?! Den som är på detta omslaget är en spegelvänd version av den som var på del två.

Tidigare böcker i serien:
1. "Mot alle odds"
2. "Arvegods"
3. "Ugress"
4. "Fortunas datter"
5. "Fedrenes synder"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar