fredag 14 oktober 2005

Den enes død


Den enes død
av Trude Brænne Larssen

"Den enes død" är den åttonde boken i Holmegaardserien. Här handlar det inte så mycket om affärer och jobbet med de lyxiga ridkurserna. Det är bra för det är inte så roligt att läsa om. Men det handlar lite om hästarna, galoppsport och om ett par hot mot gården. Det var ju inte så populärt att gården gick till gamle Gjert Holmegaards okända dotter Dan (hon visste inte ens själv om att han var hennes pappa) efter hans död. Dan har en del fiender. Det är särskilt Martin Borge, Gjert Holmegaards systerson (blir det väl?) som trodde att han skulle få ärva gården, och Borges dotter Sissi som är farliga. Men just nu är de mer eller mindre nere för räkning.

Föregående bok slutade med viss dramatik på julafton, och det var ju spännande att se hur Dan skulle reagera på det. Annars handlar det mycket om Gudrun. Hon jobbar på kursgården och tränar hästar på fritiden. Hennes mål är att bli professionell jockey, och om det går bra för henne under kommande säsong så kan den drömmen gå i uppfyllelse. Men så händer något oväntat...

Jag gillar verkligen den här bokserien, väldigt lättläst och god underhållning. Jag har nästa del, "Som man reder", också. Den blir väl snart läst. "Den enes død" slutar rätt cliffhanger-aktigt.

Tidigare böcker i serien:
1. "Mot alle odds"
2. "Arvegods"
3. "Ugress"
4. "Fortunas datter"
5. "Fedrenes synder"
6. "Grenseland"
7. "Mirakel"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar