torsdag 20 oktober 2005

Som man reder


Som man reder
av Trude Brænne Larssen

Det händer en hel del med folket på Holmegaard. Dan(iella) och Harald är lyckligt nygifta, men det finns en del bekymmer. Dels är det en otrevlig rättegång som Dan måste vittna i, och dessutom verkar det som om den "daglige lederen" på Holmegaard, Irene Wembley, kanske har ljugit om sitt förflutna. Är det verkligen så att hon lever i skräck för sin före detta make? Det är inte hans version av saken, och Harald tycker att han verkar övertygande. Och Dan har ju redan upptäckt att Irene har ljugit för henne tidigare. Är det här också bara ett påhitt?

Gudruns stora dröm är att bli professionell jockey. Nu är kanske målet inom räckhåll, men då måste hon prioritera på ett sätt som alla (inklusive läsarna, utgår jag ifrån) tycker är helt vansinnigt...

Och så har vi Dans kompis Tor, som alltid lyckas trassla till det för sig. Han har ju suttit i fängelse ett bra tag nu, men snart kanske det kommer ordna sig för honom. Om han inte gör nåt dumt i nästa bok. Jag är rädd för att han kanske kommer göra det.

Spännande bok. Här är det ingen brist på dramatik. Längtar redan efter nästa bok, som kommer i slutet av november. Ja ja, det är ju bara en månad dit.

Tidigare böcker i serien:
1. "Mot alle odds"
2. "Arvegods"
3. "Ugress"
4. "Fortunas datter"
5. "Fedrenes synder"
6. "Grenseland"
7. "Mirakel"
8. "Den enes død"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar