söndag 16 september 2012

En smakebit på søndag (vecka 37)


Det här är veckans bidrag till Flukten fra virkelighetens smakebitsutmaning. Klicka på bilden ovanför för att läsa andras smakbitar från vad de läser den här söndagen, och information om hur du kan delta själv.

Idag kommer smakbiten ganska sent. Jag har varit hos vänner i Norge i helgen och kom inte hem förrän för någon timme sedan. Jag har bara några sidor kvar i boken som jag har haft med mig och läst under resan, men det är nog bäst att välja en smakbit från början av boken.

Systrarna kunde ha hackat på varandra därför att de var så olika, de kunde ha blivit elaka och sedan vuxit ifrån varandra om de hade lyckats skaffa några vänner, men de andra barnen i stan undvek dem. Ingen vågade leka med systrarna och de flesta flickorna och pojkarna bad en tyst bön när Sally och Gillian närmade sig. De modigaste och våghalsigaste pojkarna följde efter systrarna till skolan, men på lagom avstånd så att de kunde fly fältet om så behövdes. Dessa pojkar fann nöje i att kasta vinteräpplen och stenar på flickorna, men inte ens de bästa idrottsmännen, de som var stjärnor i basebollagen, lyckades träffa när de siktade på flickorna Owens.
(Alice Hoffman, "Flickorna Owens", s. 14-15)


2 kommentarer:

  1. Hade väldiga problem med att googla fram den här boken. Till slut lyckades jag hitta den på boktipset. Är det så att det här är boken som filmen Magiska systrar bygger på? Filmen gillade jag och hade ingen aning om att den möjligtvis byggde på en bok :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kände inte till filmen, men det verkar vara så. Både boken och filmen heter ju också "Practical Magic" på engelska. :)

      Radera