lördag 8 september 2012

A Distant Neighborhood Vol. 2


A Distant Neighborhood Vol. 2
av Jiro Taniguchi

Hiroshi är egentligen medelålders, men just nu befinner han sig i sin fjortonåriga kropp och lever sitt fjortonåriga liv. På något sätt har han återvänt till 1960-talet. (Jag skrev mer om detta när jag skrev om del ett i serien.) Han börjar mer och mer anpassa sig till det livet. Han vet inte hur han ska bära sig åt för att återvända till nutiden, men han tänker knappt på sin fru och sina båda döttrar mer. Och han tänker desto mer på en flicka i klassen. Men det tycker han inte känns riktigt bra. Hon är ju fjorton på riktigt medan han bara ser ut att vara fjorton.

Men mest funderar han på det som känns som hans uppdrag. Den här sommaren lämnade hans pappa nämligen familjen utan förklaring och återvände aldrig. Det kan inte vara en slump att han återupplever just det här året, som förändrade hans liv så totalt. Hiroshi försöker ta reda mer om sina föräldrar för att förstå och kanske förhindra. Eftersom fadern försvann och modern dog relativt tidigt har han egentligen aldrig lärt känna dem. Det visar sig vara mycket han inte vet.

Mycket bra manga. Speciellt om man letar efter något som inte är barn eller ungdoms. Den är också föredömligt kort, bara de här två volymerna. Inte för att det är något fel med evighetslånga serier heller, men det finns en gräns för hur många sådana jag orkar följa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar