lördag 5 februari 2011

The Good Neighbors Book Three: Kind


The Good Neighbors Book Three: Kind
av Holly Black
Illustrerad av Ted Naifeh

Detta är den sista delen i The Goos Neighbors-serien. Rues morfar har genomfört sin plan. Faerie har släppts löst i Rues hemstad. Träd och växter växer okontrollerat och täcker snart byggnader och allt annat i staden. Alver av alla de slag rör sig fritt bland människorna, och nu är det inte bara Rue som kan se dem längre. Vissa människor ger sig hän, men många känner sig hotade. En milisgrupp bildas av människor som vill ha bort alverna. Det drar ihop sig till krig.

Rue står mitt emellan. Hon är både människa och alv, och har vänner på båda sidor i konflikten. Dessutom känner hon att hon borde göra något. Det var trots allt hennes morfar som är orsak till kaoset. Men nu är han död, och man vet inte hur han hade planerat det hela egentligen. Men Rue måste göra något.

Jag gillar den här serien. Det är inte den bästa serie jag har läst eller nåt sånt (jag tycker nog lite bättre om Holly Black i textform), men bra är den i alla fall, särskilt om man gillar det här med att den moderna verkligheten möter en övernaturlig fantasivärld.


- The Good Neighbors Book One: Kin
- The Good Neighbors Book Two: Kith

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar