torsdag 10 maj 2007

The Death of Speedy


The Death of Speedy
av Jaime Hernandez

Det här är det första av de Love and Rockets-album som bara innehåller serier av en Hernandez-bror. I det här fallet är det Jaime, han som skriver om några latinamerikanska punktjejer och deras vänner, ovänner och familjer, i Hoppers, ett område i utkanten av Los Angeles (tror jag, nånstans där i alla fall).

Hopey har stuckit iväg på turné med sitt band, och de glömde att ta med sig Maggie. Eller hur det nu gick till, det bråkas en del om det, och allt annat, på den turnén.

Maggie är sur över att Hopey har stuckit, och dessutom har hon tråkigt ensam i Hoppers. Hennes lillasyster Esther kommer på besök och träffar Izzys brorsa Speedy. Sedan flyttar Esther plötsligt in hos Vicki Glori (som är faster eller moster till systrarna), där Maggie bor, och de tillbringar all tid med att bråka. Mellan Hoppers och Esthers hemort finns en rivalitet, och hennes pojkvän hemma gillar inte alls att hon hänger med Speedy Ortiz. Det drar ihop sig till ett stort gängbråk.

Etc. etc. Jag älskar den här serien! Alla (både i Jaimes och brodern Gilberts serier) har så mycket bakgrund, personlighet och en mängd släkt och vänner att det känns som om det var på riktigt. :)

Andra Love and Rockets-album som jag har läst:
1. "Music For Mechanics"
2. "Chelo's Burden" (Och här med.)
3. "Las Mujeres Perdidas"
4. "Tears From Heaven" (Och här.)
5. "The House of Raging Women"
6. "Duck Feet"
11. "Wigwam Bam"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar