lördag 19 maj 2007

Magic Knight Rayearth 4-6Magic Knight Rayearth 4-6
av CLAMP

CLAMP:s manga Magic Knight Rayearth består av två trilogier. I den första (se länkar längre ner) blir tokyoflickorna Hikaru, Umi och Fuu förflyttade till den magiska världen Cefiro, där saker sker för att man önskar det. Cefiro hålls ihop genom att en person, Pelaren, enbart koncentrerar sig på att tänka på och be för världen. De tre flickorna var ditkallade för att utföra ett uppdrag, som jag inte tänker avslöja mer om. I slutet av den tredje volymen är emellertid uppdraget utfört och de kommer tillbaka till Tokyo.

Nu har jag även läst den andra trilogin (del 4-6 i serien), som börjar med att Hikaru, Umi och Fuu känner sig nedstämda efter händelserna i Cefiro. Särskilt Hikaru är osäker på om hon handlade rätt och hennes bröder oroar sig för henne. Hon, Umi och Fuu har stämt träff i Tokyo Tower igen (det var därifrån de flyttades till Cefiro) och minsann, händer inte samma sak igen. Den här gången är Cefiro hastigt sönderfallande, och andra världar har börjat närma sig. Det finns många som är intresserade av att ta kontrollen över Cefiro. Och tydligen har de magiska riddarna ännu ett uppdrag att utföra.

Jag tyckte att den andra trilogin var bättre än den första, men det är fortfarande inte en favorit. Mellan actionscenerna är det en hel del relationer, men jag tycker ändå inte att man får veta så mycket om huvudpersonerna. Hikaru är väl den man lär känna bäst, för det är mest fokus på henne, men både Fuu och Umi känns väldigt anonyma. Och då blir det inte så roligt att läsa om dem. Andra CLAMP-serier jag har läst (t.ex. Chobits och xxxHOLiC) har varit mycket bättre och haft en mer speciell stil.

- Magic Knight Rayearth 1
- Magic Knight Rayearth 2 & 3


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar