torsdag 13 juli 2006

W.i.t.c.h. - Det falska oraklet, bok 2 av 3


W.i.t.c.h. - Det falska oraklet, bok 2 av 3

Det Orakel, ledaren för Kandrakar, som W.i.t.c.h. hittills har fått sina uppdrag av är avsatt och har skickats tillbaka till den värld han kom från. Men han minns inte vem han en gång var där.

W.i.t.c.h. har kanske inte alltid utfört Oraklets befallningar med glädje och samarbetsvilja, men hans tillfällige (snart permanente) efterträdare är mycket värre. Något verkar fel. Hur har han lyckats manipulera händelserna så här egentligen? Ett av uppdragen tjejerna nu har fått är att tillfångata Elyon. Hon är ledare för en av de andra världar som finns, men för att skydda henne från andra som ville åt makten där en gång så har hon vuxit upp i vår värld. En gång i tiden var hon W.i.t.c.h.-medlemmen Cornelias bästis.

Hemma i den verkliga världen har Will kommit fram till att hon måste vara ärlig mot sin pojkvän Matt. Han måste få veta om vad W.i.t.c.h. är. Samtidigt är Wills mamma lite tveksam till att dottern har ett såpass seriöst förhållande. (Inte för att hon känner till nåt om W.i.t.c.h. alltså...) Cornelia upptäcker att hennes liv blir lidande av dessa ständiga uppdrag och hay Lin oroar sig för sin farmor, som en gång i tiden var väkterska och efter sin död upptogs i Kandrakars råd. Hon är en av de få som vågar sätta sig upp mot det nya Oraklet.

Jag ser fram emot nästa del i serien. :)

Tidigare böcker i serien:
1. "W.i.t.c.h. - De tolv portarna, bok 1 av 3"
2. "W.i.t.c.h. - De tolv portarna, bok 2 av 3"
3. "W.i.t.c.h. - De tolv portarna, bok 3 av 3"
4. "W.i.t.c.h. - Kandrakars hjärta, bok 1 av 3"
5. "W.i.t.c.h. - Kandrakars hjärta, bok 2 av 3"
6. "W.i.t.c.h. - Kandrakars hjärta, bok 3 av 3"
7. "W.i.t.c.h. - Till Arkhanta, bok 1 av 3"
8. "W.i.t.c.h. - Till Arkhanta, bok 2 av 3"
9. "W.i.t.c.h. - Till Arkhanta, bok 3 av 3"
10. "W.i.t.c.h. - Det falska oraklet, bok 1 av 3"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar