fredag 17 juni 2005

W.i.t.c.h. - Till Arkhanta, bok 2 av 3


W.i.t.c.h. - Till Arkhanta, bok 2 av 3

Yes, äntligen en ny W.i.t.c.h.! Kan de inte komma ut lite oftare bara? Nästa del ska liksom inte komma förrän i vinter! Men jag vill ju veta hur det går. Visserligen ligger serietidningen minst ett år före pocketarna, men det känns som om det är fusk. Och jag är inte så värst intresserad av resten av tidningen, personlighetstester och vad det nu är i den. :)

I förra pocketen bestämde sig en av W.i.t.c.h.-tjejerna för att hon inte ville vara med i gruppen så länge hon känner att gruppen inte själva tillåts ha kontroll över vad de gör. Eftersom de måste vara fem i gruppen får hon en "vikarie", krigerskan Orube. Hon måste bo i samma stad som de andra tjejerna och de får ansvaret att se till att hon klarar sig. Men de kommer inte särskilt bra överens. Orube har svårt för att att jobba i grupp, speciellt med ett gäng småtjejer. Enda orsaken till att hon går med på det är för att lyda Oraklets order. Han har en annan tanke med att sätta Orube på det här uppdraget - att hon ska lära sig att förstå människor bättre. Att ta hand om Orube blir inte ett lätt uppdrag för tjejerna. Inte nog med att hon är fientligt inställd, hon kommer dessutom inte från vår värld - hon är inte ens en människa.

Samtidigt har de problem med att de bevakas av "vikarien i IT-kunskap" (i själva verket en hemlig agent) och med att deras stjärndroppar, de kopior av sig själva som de gör när de själva måste försvinna på ett uppdrag, börjar bli alltmer viljestarka. Och så är det natuligtvis deras nuvarande uppdrag. Ari, Arkhantas omtyckte härskare, har gjort uppror mot Oraklet eftersom han tycker att det är dennes fel att sonen Maqi är helt innesluten i sig själv. Som vapen har Ari en tillfångatagen banshee, och hennes krafter tycks vara starkare än W.i.t.c.h.-tjejernas. (Omslagsbilden föreställer förresten Orube som får in en snygg spark på vår kära banshee. Hehe. Jag gillar Orube.)

Tidigare böcker i serien:
1. "W.i.t.c.h. - De tolv portarna, bok 1 av 3"
2. "W.i.t.c.h. - De tolv portarna, bok 2 av 3"
3. "W.i.t.c.h. - De tolv portarna, bok 3 av 3"
4. "W.i.t.c.h. - Kandrakars hjärta, bok 1 av 3"
5. "W.i.t.c.h. - Kandrakars hjärta, bok 2 av 3"
6. "W.i.t.c.h. - Kandrakars hjärta, bok 3 av 3"
7. "W.i.t.c.h. - Till Arkhanta, bok 1 av 3"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar