måndag 17 juli 2006

Fushigi Yûgi volume 14: Prophet


Fushigi Yûgi volume 14: Prophet
av Yû Watase

Egentligen tog serien slut i och med förra pocketen, men nu börjar det om igen. Det har gått ett halvår sedan Miaka och Yui helt och hållet slapp ut ur The Universe of the Four Gods, boken i vars värld de hamnat och som de upplevt mycket i, både goda och onda saker. Men berättelsen tog slut. Det goda, med Miaka i spetsen, segrade, genom att hon lyckades tillkalla guden Suzaku. Och Suzaku gav uppfyllde en önskan som egentligen borde varit omöjlig - att Miakas älskade Tamahome skulle existera i den verkliga världen.

Och det gör han nu, och han är Miakas pojkvän. Det är verkligen Tamahome, även om han i verkligheten heter Taka. Han är den personen som fanns i boken och han minns allt som hände där, samtidigt som han är född och uppvuxen i det moderna Japan. Nu ska de leva ett helt vanligt liv, tror de. Men Suzaku har ett nytt uppdrag för Miaka och plötsligt är hon och Taka inne i bokens värld igen. Det visar sig att Taka kan försvinna, om inte Miaka och hennes vänner hittar ett antal stenar, som alla innehåller några av Tamahomes minnen.

Nja, jag vet inte vad jag ska tycka. Även om jag är förtjust i serien så tycker jag att den kunde sluta när den tog slut liksom. varför dra det hela ett varv till? Men jag får väl se vad som händer. Det är inte så många böcker det handlar om. Fyra till förutom denna. Och sen finns det nån serie som heter Fushigi Yûgi Genbu Kaiden, som jag tror handlar om Genbus prästinna. (Miaka är Suzakus prästinna, men det finns ju fyra gudar. Genbu är en av dem.)

Tidigare böcker:
- Fushigi Yûgi vol. 1: Priestess
- Fushigi Yûgi vol. 2: Oracle
- Fushigi Yûgi vol. 3: Disciple
- Fushigi Yûgi vol. 4: Bandit
- Fushigi Yûgi vol. 5: Rival
- Fushigi Yûgi vol. 6: Summoner
- Fushigi Yûgi vol. 7: Castaway
- Fushigi Yûgi vol. 8: Friend
- Fushigi Yûgi vol. 9: Lover
- Fushigi Yûgi vol. 10: Enemy
- Fushigi Yûgi vol. 11: Veteran
- Fushigi Yûgi vol. 12: Girlfriend
- Fushigi Yûgi vol. 13: Goddess

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar