fredag 14 juli 2006

Inu Yasha 7-9



Inu Yasha 7-9
av Rumiko Takahashi

Tydligen är det en alldeles speciell demon, Naraku, som är ute efter Inu Yasha och som dessutom ligger bakom prästen Mirokus förbannelse. Och så visar det sig att Kikyô (som Inu Yasha en gång älskade, och som dessutom är en kopia av den kvinnliga huvudpersonen Kagome - eller snarare tvärtom, Kagome är den återfödda Kikyô) fortfarande vandrar runt som en osalig ande, och i grund och botten är Narakus fel att hon inte får någon ro trots att hon dog för femtio år sedan.

Det är en bra serie, och nu har jag lärt känna karaktärerna lite bättre och dessutom vant mig vid att atmosfären påminner lite mer om blodiga Mermaid Saga än om lättsamma Ranma ½.

Förresten, titta på omslaget till nummer 7 (det med blå bakgrund). Det är Inu Yashas halvbror, heldemonen Sesshômaru. De kommer inte överens... I alla fall, enligt min systers kompis tycker *alla* fans att Sesshômaru är "så jävla snygg" (det verkar som om hon inte riktigt höll med). Så nu vet ni. :) På omslaget till nummer 9 (nedan) syns det förresten verkligen att Inu Yasha har hundnos. :-D Han är ju en (halv) hunddemon.

- Inu Yasha 1
- Inu Yasha 2
- Inu Yasha 3
- Inu Yasha 4
- Inu Yasha 5
- Inu Yasha 6


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar