måndag 6 mars 2006

W.i.t.c.h. - Det falska oraklet, bok 1 av 3


W.i.t.c.h. - Det falska oraklet, bok 1 av 3

De fem tonårsflickorna Will, Irma, Taranee, Cornelia och Hay Lin är speciellt utvalda att utföra uppdrag för Kandrakar, den värld som så att säga bevakar alla andra världar och ser till att lugn och baland upprätthålls. Det är inte alltid som tjejerna uppskattar sin utvaldhet, speciellt som de ofta inte får reda på hela sammanhanget när de skickas ut för att ta itu med något. Speciellt Taranee har ifrågasatt Kandrakars vise ledare, Oraklet, och vägrade t.o.m. en period att vara en av vakterskorna.

Men Taranee är inte den enda som är skeptisk. Även inom Kandrakars högsta råd finns det de som ifrågasätter Oraklets handlande. Man tycker att han brutit mot för många regler på sista tiden och efter en misstroendeförklaring avsätts han och skickas tillbaka till den värld han kommer från men inte längre minns.

Men det är något med det nya Oraklet som inte känns rätt, tycker vakterskorna. Speciellt när han ger dem de mest hårresande befallningar...

Samtidigt är Will svartsjuk på att Orube träffar Matt för mycket i samband med sitt jobb i djuraffären, och Cornelia och Taranee försöker ordna en dejt åt Irma. Tjejerna är ju inte vakterskor hela tiden. Det är roligt att de faktiskt utvecklas under seriens gång. :)

Tidigare böcker i serien:
1. "W.i.t.c.h. - De tolv portarna, bok 1 av 3"
2. "W.i.t.c.h. - De tolv portarna, bok 2 av 3"
3. "W.i.t.c.h. - De tolv portarna, bok 3 av 3"
4. "W.i.t.c.h. - Kandrakars hjärta, bok 1 av 3"
5. "W.i.t.c.h. - Kandrakars hjärta, bok 2 av 3"
6. "W.i.t.c.h. - Kandrakars hjärta, bok 3 av 3"
7. "W.i.t.c.h. - Till Arkhanta, bok 1 av 3"
8. "W.i.t.c.h. - Till Arkhanta, bok 2 av 3"
9. "W.i.t.c.h. - Till Arkhanta, bok 3 av 3"

1 kommentar:

  1. Hej skulle du vilja sälja de 3 sista böckerna?
    Det falska oraklet 1-3?

    SvaraRadera