fredag 28 juli 2006

Fushigi Yûgi vol. 15 & 16



Fushigi Yûgi volume 15: Guardian
Fushigi Yûgi volume 16: Assassin
av Yû Watase

Miaka och Taka försöker hitta ett antal stenar som innehåller Takas minnen som Tamahome inne i De fyra gudarnas universum (boken). Ja, man bör nog ha läst de fjorton föregående seriepocketarna för att hänga med. Men de har en fiende, med starka medhjälpare. Alla runt Miaka och Taka är inte vad de ser ut att vara...

Inne i boken får de hjälp av flera av sina gamla vänner, de andra Suzakukrigarna (i boken, när Taka var Tamahome, var han också en av dem). Att flera av dem är döda hindrar ingen. :)

Jag gillar serien, men det är ingen idé att försöka förklara nåt nu egentligen. Börja från del ett istället. :) Det är kul att få läsa mer om Miaka och de andra, även om det är lite knäppt att serien tar ny fart efter att den liksom tog slut.

Författaren heter plötsligt Yuu Watase, istället för Yû Watase. Hon hade visst bett det amerikanska förlaget om att ändra stavningen av hennes namn. På de svenska böckerna heter hon också Yuu, och seriens namn stavas dessutom Fushigi Yuugi. Det spelar ingen större roll. Jag har sett det långa u-ljudet skrivet som uu, û och med ett rakt streck ovanför u:et (svårt att få till på datorn). Alla varianterna verkar gå bra.

Tidigare böcker:
- Fushigi Yûgi vol. 1: Priestess
- Fushigi Yûgi vol. 2: Oracle
- Fushigi Yûgi vol. 3: Disciple
- Fushigi Yûgi vol. 4: Bandit
- Fushigi Yûgi vol. 5: Rival
- Fushigi Yûgi vol. 6: Summoner
- Fushigi Yûgi vol. 7: Castaway
- Fushigi Yûgi vol. 8: Friend
- Fushigi Yûgi vol. 9: Lover
- Fushigi Yûgi vol. 10: Enemy
- Fushigi Yûgi vol. 11: Veteran
- Fushigi Yûgi vol. 12: Girlfriend
- Fushigi Yûgi vol. 13: Goddess
- Fushigi Yûgi vol. 14: Prophet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar