fredag 14 oktober 2005

Inu Yasha 1


Inu Yasha 1
av Rumiko Takahashi

Man kan nog anta att Ranma ½ säljer bra, för nu lanserar samma förlag ännu en lång mangaserie av samma författare. Det vore ju kanske konstigt om det inte hade gått bra för serien i Sverige, för Rumiko Takahashi är troligen världens största kvinnliga serieskapare. Och det lär ju finnas en anledning.

Kagome är en femtonårig tjej som bor med sin lillebror, mamma och morfar i ett tempel (det är morfadern som sköter om det). En kommer det upp en monster ur en (uppenbarligen förhäxad) brunn på tempelområdet och sliter åt sig Kagome. När hon klättrar upp ur brunnen igen befinner hon sig flera hundra år tillbaka i tiden. När monstret återkommer befriar Kagome i den allmänna villervallan en pojke som genomborrad av en pil sitter fastnaglad på en trädstam. Det visar sig att det inte var så smart. Pojken är nämligen halvdemonen Inu Yasha (namnet betyder hunddemon). Han är ute efter en juvel som kan ge honom mer kraft, och det verkar som om Kagome har nåt med den att göra.

Det är svårt att uttala sig så här efter första pocketen, men det här är nog en bra serie. Av Ranma ½ att döma så är Rumiko Takahashi bra på att skapa karaktärer som blir som ens vänner. Inu Yasha verkar vara lite mörkare, men det är humor i den också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar